Se realizeaza prin administrarea in primele
3-4 luni de viata a unui preparat din lapte in cazul imposibil efectuarii
alimentarii naturale.
1.
Adoptarea laptelui de vaca conditii umane de digestie prin modificareile
cantitative ale concentratiei proteinelor, modificari calitative ale
proteinelor, adios de glucide.
Se
va dilua laptele de vaca cu decoct de orez 2% astefel :
II
luna si a III a luna: 2/3 ; din 3,5 luna- 4 luna- lapte nediluat.
Se folosesc c % de lapte praf: I luna – 8 % ; II si III
luna = 10% , IV luna- 12,5%.
Se aciduleaza laptele de vaca cu acid
lactic/ zeama de lamaie si se adauga zahar 5%
la laptele de vaca si la cel
praf.
Se
calculeaza ratia alimentara, avand in vedere necesarul de calorii/ lg corp
astfel:
Trim
I – 110-120 nevoi calorice / kg corp/zi
LICHIDE-
150-180 me/kg
Trim
II – 110-100 nevoi calorice / kg
corp/zi
- 130-160
Trim
III- 100 nevoi calorice / kg corp/zi
- 110-140
Trim
IV – 100 nevoi calorice / kg corp/zi 100-120
Nu
trebuie depasita cantitatea de 700-800 ml/24 ore pana la varsta de 5-6 luni si
500-600 dupa 6 luni.
Numarul
de mese: - 6-7 in I luna la 3 ore cu
repaos nocturn
- 6 mese II luna + III luna
- 5 mese dupa
luna III daca sugarul are 5 kg
In
primele 24 ore – apa fiarta si racita, apoi preparat din lapte 30 ml la
interval de 4 ore.
Se creste progresul cantitatii de lapte cu
10-20 ml pe masa si pe zi, pana la 80-100 ml lapte
No comments:
Post a Comment